Gå til hovedindhold

Mie og Andreas - natur og nærhed

Artikel fra Politiken "Boligen" om et tilflytterpar i Guldborgsund

23. nov. 2023

Indhold

  Vores søn skal vokse op med natur og nærhed

  Andreas Paulsen og Mie Heiberg Brockdorff er ikke i tvivl. De har fundet det helt rigtige sted at stifte familie. De har tidligere boet både i København og Aarhus, men storbyen var aldrig et tema, da de skulle flytte sammen.

  "Vi har aldrig haft lyst til at bo i storby med en dyr husleje, når vi skule stifte familie. Det var fint, da vi var singler, men vi vil gerne give vores børn den samme opvækstmed natur og nærhed i et større hus i et mindre samfund, som vi selv havde," fortæller Mie Heiberg Brockdorff.

  Mange kvadratmeter for 1,2 mio. kr.

  I december sidste år flyttede parret derfor til Guldborgsund. De startede med at leje et hus, men fandt hurtigt ud af, at de hellere ville eje, så i april i år købte parret et hus i Sundby lidt udenfor Nykøbing.

  "Vi gav 1,2 mio. kr. for huset, og i København ville vi vel have fået et kosteskab for de penge, så økonomien har også spillet ind, men når det så er sagt, så er Nykøbing stadigvæk en rimelig stor by, men sammenholdet er bare et andet i forhold til de store byer," understreger Andreas Paulsen.

  Andreas Paulsen arbejde som butikschef i en tøjbutik i Nykøbing Falster, mens Mie Heiberg Brockdorff er selvstændig grafiker.

  "Som selvstændig giver Nykøbing også helt andre muligheder i forhold til kontorpladser, som er meget billigere end i f.eks. København. Jeg sidder nede ved Slotsbryggen med et lækkert kontor med havudsigt. Alle dernede er så hjælpsomme og har stor fokus på det lokale, så det er virkelig fantastisk. Som selvstændig er det også dejligt, at vi ikke sidder stramt i det i en dyr lejlighed. Og når jeg er på barsel, er det også rart med luft i budgettet," tilføjer Mie Heiberg Brockdorff.

  Søde naboer

  Parret blev i efteråret forældre til en lille søn, og det har også været med til at skubbe på i forhold til flytningen.

  "Vi vil gerne give ham en opvækst, hvor han bare kan løbe og lege ude på vejen, uden at vi behøver at være nervøse for, at der sker ham noget. Det er derfor dejligt med en have og nogle kvadratmeter, hvor han kan løbe rundt og lege. Huset ligger på en stille vej, hvor børnene kan lege sammen på vejen," siger Andreas Paulsen.

  Selv om Mie er vokset op på Falster, så kendte hun ikke meget til Sundby.

  "Landsbyen er bare helt fantastisk, jeg kendte faktisk ikke så meget til byen, men vi re virkeligt blevet positivt overraskede. Der kommer rigtig mange børnefamilier til, og så er det tæt på vandet og skoven. Det er virkelig et dejligt område med søde naboer, som allerede har givet os en gave i forbindelse med fødslen," fortæller Mie og tilføjer, at netop fællesskabet er noget helt særligt.

  Vi bruger naturen

  "I København talte jeg aldrig med mine naboer, men her er der langt større fællesskab, og det er bar dejligt at vide, at der bor nogle søde mennesker lige ovre på den anden side af vejen. Det er både trygt og rart," pointerer Mie Heiberg Brockdorff og tilføjer, at de også bruger naturen.

  "Andreas er begyndt at spille golf, efter vi er flyttet til Guldborgsund, og med vandet kun 500 meter væk, går jeg mange ture ved vandet og i skoven."

  Selv om Mie og Andreas er faldet rigtig godt til i Sundby, kan de engang imellem godt savne storbyens caféer, restauranter og kulturoplevelser, men så er det ifølge parret godt, at København kun er en time og 15 minutter væk.

  "Jeg har ikke fortrudt vores flytning ét sekund. Alle de positive ting ved Lolland-Falster opvejer det hele. Og der er skam rigtig gode restauranter i Nykøbing, men hvis vi får lyst til at tage til København, kan vi jo bare tager derind. Længere væk er det jo ikke," slutter Mie Heiberg Brockdorff.

  Skrevet af Jakob Rohde-Brøndum.