Gå til hovedindhold

Over de kommende 10-15 år skal havnen i Nykøbing Falster omdannes fra en mennesketom erhvervshavn til en levende og grøn ny bydel. Adgangen til vandet skal genskabes, og der skal udvikles hele fem nye byrum, boliger og Bastebrohuset, som er et helt nyt multifunktionelt hus, hvor Museum Lolland-Falster, Borgerservice & Bibliotek, Musikskolen og Kulturskolen flytter ind under samme tag.

Få overblik over udviklingen

Nykøbing Falster får en ny grøn bydel med boligkvarterer, borgerhus, parker og kulturinstitutioner som forbinder bymidten med Guldborgsund. Følg med her.

Liv i kajkanten

Det første område der forvandles vil være Kajen. Her skabes et levende samlingssted, hvor lokale, tilflyttere og besøgende kan mødes på tværs af alder og interesser. Hør sommerens musik i 2024 på Kajen.

I mange år har havnen været lukket for borgerne – og lukket land for resten af byen. Med den nye helhedsplan er mulighed for at give vandlinjen, vandkanten, og havnen tilbage til borgerne. Helhedsplanen siger noget om hvordan området over lang tid, skal komme til at se ud. Planen siger ikke noget om hvordan det præcist skal se ud. Men den skal gerne slå de store linjer fast.

Lasse Vilstrup Palm – C. F. Møller Architects, om den vedtagede helhedsplan

Bastebrohuset

Et kulturhus med flere funktioner, som vil skabe liv og synergi både ude og inde, og bidrage til at omdanne erhvervshavnen til en levende og grøn ny bydel.