Gå til hovedindhold

Boligen

Frihed og plads til at leve

Indhold

  Det er ikke alle, der flytter til storbyen. Det er vi i Guldborgsund Kommune et rigtig godt eksempel på.

  Her kan du selv vælge, om du vil bo i byen, hvor du er tæt på skoler, handlemuligheder og kultur- og fritidstilbud, eller om du vil slå dig ned et sted, hvor der er længere til naboen og du er tæt på naturen.

  Vil du have nogle rigtig gode grunde til at flytte til Guldborgsund?

  Du får:

  • Generelt billigere priser på ejerboliger end mange andre steder i Danmark.
  • Gode muligheder for at finde bolig med god plads både ude og inde.
  • En fantastisk natur lige uden for døren.
  • Gode muligheder for at pendle og arbejde på distance.
  • Byggegrunde for enhver - både pris og beliggenhed.
  • Aldrig mere end 25 kilometer til vandet, uanset hvor du bor i kommunen.
  • Et unikt naboskab og fællesskab i hverdagen.

  Land
  At bo på landet kan være flere ting. Nogle foretrækker et hus omringet af marker og natur, hvorimod andre hælder til landsbyer med fokus på lokale fællesskaber. Heldigvis kan du selv vælge om du vil have det ene eller det andet. Der kan være flere grunde til at flytte på landet. Nogle flytter for at realisere sine unikke boligdrømme, mens andre gør det på grund af de erhvervsmuligheder, som opstår. Boliger på landet giver en særlig ro i hverdagslivet, hvor der er højt til loftet, stilhed og mørkt om natten.

  By
  Vores hovedby er Nykøbing Falster, som har en særdeles aktiv bymidte. Der er gode muligheder for at finde en lejlighed både i centrum og i byområderne, der ligger få minutter fra centrum. Små byhuse pryder gaderne og gør det muligt at bo midt i byen i et charmerende hus med egen have. I kort afstand fra byerne er der store villakvarterer med rolige veje, hvor børn kan lege og have lov til at være børn.

  Vi har flere hyggelige byer i kommunen, hvor det lokale erhvervs- og foreningsliv med deres mange frivillige sørger for aktiviteter og et fornuftigt udbud af butikker. Kender du endnu ikke Sakskøbing, Stubbekøbing og Nysted, så kan du vente dig en særlig oplevelse.

  Det gode naboskab
  I Guldborgsund Kommune handler det ikke kun om at bo. Det handler også om at leve, og at leve sammen med andre. Derfor er vi stolte af, at kommunens borgere i en undersøgelse fra 2022 fremhæver det gode lokale naboskab, som en særlig styrke.

  Du er aldrig tvunget til at deltage i et nabofællesskab, men godt naboskab øger trivslen og trygheden i hverdagen - og så bliver det let at låne en kop sukker, hvis du lige står og mangler.