Gå til hovedindhold

Arbejdet

Det fleksible arbejdsliv

Arbejde med vand hos Guldborgsund Forsyning

Indhold

  "Kan jeg få et relevant lokalt job?".

  Det korte svar er JA.

  Arbejdsmarkedet på Lolland-Falster er meget varieret. Den afsmittende effekt fra de store anlægsprojekter med Storstrømsbroen og Femern Bælt-forbindelsen betyder, at der er gode jobmuligheder på Lolland-Falster indenfor flere sektorer.

  Der er:

  • Internationale virksomheder med behov for specialiseret arbejdskraft
  • Små og store produktions- og håndværksvirksomheder
  • Et regionalt sygehus
  • En blomstrende turistindustri
  • Flere finans- og medievirksomheder
  • Omkring 260 statslige arbejdspladser i området.

  Helt særlige muligheder
  Der er fortsat færre ansøgere til de enkelte stillinger end i hovedstadsområdet og de større byer. Det giver særligt gode muligheder, hvis du er nyuddannet, og skal have foden inden for på arbejdsmarkedet.

  Vil du udleve en iværksætterdrøm eller skabe et liv for dig og din familie med en anden fordeling mellem arbejde og fritid, end den man forbinder med et traditionelt job? Så er det lettere i Guldborgsund end mange andre steder.

  Erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster er ansvarlig for den lokale erhvervsudvikling og tilbyder blandt andet støtte til nystartede virksomheder og iværksættere. 

  Ægtefællejob
  Ét enkelt job til to mennesker er sjældent nok. Når den ene part vælger at flytte efter sit job i Guldborgsund, er det en stor beslutning. Det bliver ikke nemmere at træffe beslutningen, hvis ens partner ikke har et lokalt job eller har mulighed for at pendle.

  De lokale virksomheder på Lolland-Falster sætter stor pris på, at medarbejderen har et helt liv, der fungerer – og et helt liv indebærer også jobmuligheder til ægtefællen. De lokale virksomheder oplever vækst i flere brancher og sektorer. Det betyder, at ægtefæller med de rette kompetencer til ledige stillinger er en ren win-win-situation - både for den der flytter til, for virksomheden og for lokalsamfundet.

  Business Lolland-Falster samarbejder med de lokale jobcentre og har fingeren på pulsen i de lokale virksomheder, så de ved, hvor der mangler kompetencer. Læs mere i menuen til højre om mulighederne for job til din ægtefælle.