Gå til hovedindhold

Arbejdet

Det fleksible arbejdsliv

Arbejde med vand hos Guldborgsund Forsyning

Indhold

  "Kan jeg få et relevant lokalt job?".

  Det korte svar er JA.

  Arbejdsmarkedet på Lolland-Falster er meget varieret. Den afsmittende effekt fra de store anlægsprojekter med Storstrømsbroen og forberedelserne til Femern Bælt-forbindelsen betyder, at der er gode jobmuligheder på Lolland-Falster indenfor flere sektorer.

  Der er internationale virksomheder med behov for specialiseret arbejdskraft, små og store produktions- og håndværksvirksomheder, et sygehus og flere finans- og medievirksomheder. Derudover er der omkring 260 statslige arbejdspladser i området.

  Der er fortsat færre ansøgere til de enkelte stillinger end i hovedstadsområdet. Det giver særligt gode muligheder for nyuddannede, der skal have foden inden for på arbejdsmarkedet, eller for seniorer, der søger deres sidste job inden pensionen.

  Her er også gode mulighed for, at du kan udleve en iværksætterdrøm eller skabe et liv for dig og din familie med en anden fordeling mellem arbejde og fritid, end den man forbinder med et traditionelt job.

  Erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster er ansvarlig for den lokale erhvervsudvikling og tilbyder støtte til nystartede virksomheder og iværksættere. 

  Ægtefællejob

  Ét enkelt job til to mennesker er sjældent nok. Når den ene part vælger at flytte efter sit job i Guldborgsund, er det en stor beslutning. Det bliver ikke nemmere at træffe beslutningen, hvis ens partner ikke har et lokalt job eller har mulighed for at pendle. De lokale virksomheder sætter stor pris på, at medarbejderen har et helt liv, der fungerer – og et helt liv indebærer også jobmuligheder til ægtefællen.

  De lokale virksomheder på Lolland-Falster oplever vækst i flere brancher og sektorer, og dermed er ægtefæller med de rette kompetencer til de ledige stillinger en ren win-win-situation for den der flytter til og for virksomheden.

  Business Lolland-Falster samarbejder med de lokale jobcentre og har fingeren på pulsen i de lokale virksomheder, så de ved, hvor der mangler kompetencer. Læs mere i menuen til højre om mulighederne for job til din ægtefælle.